Au Pair buitenland verzekering

Zorgeloos als au pair naar het buitenland?

Jouw reisdoel = Au Pair in het buitenland

Leuk, je gaat een tijdje als au pair naar het buitenland! Toch een hele stap: de keuze om voor een langere periode in een vreemd land te wonen, bij een nieuw gezin én te zorgen voor kinderen die je nog helemaal niet kent, of alleen van foto's. Al met al een heel avontuur, waarbij je natuurlijk wel graag goed verzekerd wilt zijn.

Bij Tasman Verzekering vind je een Au Pair reisverzekeringspakket, dat rekening houdt met het feit dat je Au Pair bent. Tegen heel aantrekkelijke premies kun jij ZELFverzekerd op pad!

Jouw Au Pair buitenland verzekering

Als au pair naar het buitenland? Je wilt dan natuurlijk volop genieten van jouw avontuur. Sluit daarom de speciale Tasman Au Pair verzekering af om zorgeloos aan het werk te gaan als au pair.

  • Goed en voordelig alternatief voor je Nederlandse zorgverzekering
  • De WA rubriek biedt ook dekking als je tijdens jouw au pair werkzaamheden schade veroorzaakt
  • Ook geldig tijdens vakantie of tripjes
  • Stel zelf je pakket samen

Ons advies voor au pairs:

Wanneer jij als au pair in het buitenland aan de slag gaat, adviseren wij jou de de all in Au Pair Insurance van Tasman Verzekeringen met daarin  Buitengewone Kosten, Bagage, Geneeskundige Kosten All-In, Ongevallen, Particuliere Rechtsbijstand en Particuliere Aansprakelijkheid.

Buitengewone Kosten

Deze rubriek dekt je o.a. in tegen extra kosten als gevolg van allerlei noodsituaties, zoals terug moeten reizen naar Nederland door ernstige ziekte of overlijden. Of overkomst van je familieleden naar het buitenland, als jou iets ernstigs overkomt.

Bagage

Je zult het nét hebben; je bagage komt niet of pas veel te laat aan op je eindbestemming. Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar als je weet dat je verzekerd bent voor noodzakelijke aanschaf van wat toiletartikelen en kleding, kun je in ieder geval even vooruit. En hoef je er financieel niet op achteruit te gaan. Zo zijn er nog tal van andere situaties te noemen waarbij er iets mis kan gaan met je, al dan niet kostbare, persoonlijke eigendommen. Met het onderdeel bagage in je Tasman pakket heb je een uitgebreide dekking op zak, dat is wel zo prettig.

Geneeskundige Kosten All-In

Als je als Au pair gaat werken in het buitenland is het meestal zo dat je in Nederland niet verzekerd kunt blijven voor de Volksverzekeringen en je zorgverzekering. Om hierover zekerheid te krijgen dien je je "Wlz-status" te laten onderzoeken door de Sociale Verzekeringsbank. Klik hier voor meer informatie daarover. Het is daarom extra fijn dat de medische kosten volledig zijn meeverzekerd in je Tasman pakket; deze rubriek biedt een primaire dekking waardoor deze ook als vervanging van je zorgverzekering geldt.

Particuliere Aansprakelijkheid

Je glas rode wijn die zomaar over de witte blouse van je vriendin valt? Of die dure vaas die je per ongeluk bij jouw gastgezin thuis omver stoot terwijl je aan het opruimen bent? Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en als jij aansprakelijk bent kunnen de kosten al gauw hoog oplopen. Zeker als er letsel ontstaat... Een goede aansprakelijkheidsverzekering is dan echt onmisbaar.

Let op, want veel reguliere WA-verzekeringen sluiten schade die tijdens werk wordt veroorzaakt uit van de dekking. Bij Tasman Verzekeringen is er wel dekking binnen de rubriek Aansprakelijkheid tijdens het verrichten van au pair werkzaamheden.

Ongevallen

Een ongeval, je moet er niet aan dénken. Maar misschien is het toch goed om er even over na te denken. En is het een rustig gevoel om al je zaken goed geregeld te hebben. Met het Au Pair reisverzekeringspakket wordt in geval van overlijden of blijvende invaliditeit een bepaald bedrag ineens uitgekeerd. Bij overlijden is dat € 20.000,- en bij gehele blijvende invaliditeit € 55.000,-. Het onderdeel Ongevallen biedt ook dekking tijdens (winter) sporten tot maximaal 31 dagen.

Particuliere Rechtsbijstand

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Rechtsbijstand is standaard opgenomen in je verzekeringspakket, zodat je altijd kunt rekenen op deskundige juridische hulp, van advies tot het voeren van een rechtszaak. Binnen Europa ben je verzekerd tegen de kostprijs en in de rest van de wereld tot €5.000,-.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 7,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Als au pair naar het buitenland/ beëindigen zorgverzekering.

Als je als au pair naar het buitenland gaat moét je over het algemeen je zorgverzekering in Nederland beëindigen, omdat je op grond van je au pair werkzaamheden en de beloning (zakgeld en kost/ inwoning) over het algemeen niet meer Wlz (Wet langdurige zorg) verzekerd bent. Alleen wanneer je au pair periode korter is dan 3 maanden of als je in die periode nog inkomsten uit Nederland blijft houden, dien je over het algemeen je zorgverzekering aan te houden. In de voorwaarden vind je hierover meer informatie.

Basisverzekering biedt werelddekking tot maximaal 100% van Nederlandse tarieven

Loopt jouw zorgverzekering toch door als je in het buitenland bent, dan biedt je Basisverzekering ook dekking in het buitenland, maar maximaal tot de in Nederland geldende tarieven. Als de ziektekosten in het land waar jij bent dus duurder zijn dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd. Vul je zorgverzekering daarom zeker nog aan met de rubriek Medische Kosten Aanvullend, dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is. Alleen wanneer je de rubriek Medische Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op:  Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Auto rijden in het buitenland

Auto van je gastgezin
Als Au pair moet of wil je misschien regelmatig gebruik maken van de auto van je gastgezin. Maak dan wel goede afspraken met elkaar, want jij kunt je als Au Pair niet verzekeren voor de schade die je aan de auto of met de auto aan een ander veroorzaakt. Zorg er dus voor dat hierover geen 'gedoe' kan ontstaan als het eenmaal te laat is en spreek goed af wie wat betaalt in het geval van schade.

Auto huren of kopen
Als je een auto (of ander motorvoertuig) huurt in het buitenland, is de aansprakelijkheidsverzekering over het algemeen in het huurcontract geregeld. Let daarbij op hoge eigen risico´s in geval van schade aan ofwel anderen ofwel het gehuurde voertuig zelf. Informeer eventueel naar de mogelijkheid om zo´n eigen risico te verlagen of af te kopen.

Voorwaarden

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Tasman Algemene voorwaarden uitgaande verzekering

 

Over je zorgverzekering

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past