Vrijwilligerswerk verzekering

Zorgeloos vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Jouw reisdoel = vrijwilligerswerk in het buitenland

Voor een tijdje vrijwilligerswerk doen in het buitenland betekent niet alleen ervaring opdoen en een andere cultuur beleven voor jezelf, maar je betékent ook echt iets voor de locale bevolking. Of voor de flora en fauna. Je leert zo het land kennen, maar niet als een gewone toerist.

Een goed verzekeringspakket is dan onmisbaar in je bagage, daarvoor ben je bij Tasman Verzekeringen aan het juiste adres. De S.O.S. Hulpverlening vormt de grondslag van je verzekeringen en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd. Naast deze S.O.S. Hulpverlening zijn er een aantal rubrieken waarmee je verzekeringen kunnen worden uitgebreid, zoals Bagage of Medische Kosten.

Jouw Vrijwilligerswerk verzekering

Andere mensen of dieren helpen door een steentje bij te dragen? Een heel mooi doel van jouw reis naar het buitenland. Zorg er wel voor dat je zelf ook goed verzekerd bent.

  • Geldig tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk
  • (Bijzondere) werkzaamheden gratis meeverzekerd
  • Dekking tijdens (bijzondere) sporten en avontuurlijke activiteiten
  • Stel zelf jouw ideale pakket samen

Ons advies voor vrijwilligerswerk:

Wanneer jij vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland, adviseren wij jou de S.O.S. Hulpverlening, Bagage, Medische Kosten Aanvullend en Ongevallen mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om Medische Kosten Volledig, Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand mee te verzekeren.

S.O.S. Hulpverlening

De rubriek S.O.S. Hulpverlening vormt de grondslag van je verzekeringspakket en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd.

Bagage

Vaak heb je meer aan een bagageverzekering dan je denkt. Want als je bagage niet of met dagen vertraging aankomt op je reisbestemming, kun je bijvoorbeeld voor maximaal € 350,- toiletspullen en kleding declareren. Of je bent waardevolle documenten kwijtgeraakt zoals je paspoort of je rijbewijs. De kosten om deze documenten met nieuwe te vervangen worden vergoed door je bagagedekking (zonder inhouding van eigen risico). Zeker als je voor je reis een nieuwe camera hebt gekocht of andere meer kostbare zaken, is het prettig om terug te kunnen vallen op je verzekering. Jouw bagage is bij Tasman Verzekeringen tot maximaal € 3.500,- verzekerd.

Medische Kosten Aanvullend

Als je vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland blijf je meestal verplicht verzekerd via je Basisverzekering in Nederland. Alleen wanneer je bijv. een onkostenvergoeding en/ of kost en inwoning krijgt van meer dan € 130 per maand, kan het zijn dat je niet langer verzekerd blijft voor de Volksverzekeringen en daarmee ook je Nederlandse zorgverzekering. Daarover vind je hier meer informatie. Als jouw Basisverzekering wel geldig blijft biedt deze overigens wel wereldwijde dekking, maar slechts tot 100% van de Nederlandse tarieven. In veel landen waar vrijwilligerswerk wordt gedaan ligt de kwaliteit van de medische zorg lager dan in Nederland, waardoor bijvoorbeeld ook vaker gebruik wordt gemaakt van privé klinieken. Het is dan een veilig idee dat je met de rubriek Medische Kosten Aanvullend in je Tasman pakket ook verzekerd bent voor de hogere kosten van zo'n privékliniek als dat echt nodig is.”

Ongevallen

Je wilt er eigenlijk liever niet aan denken, een ongeval. Maar toch is het verstandig om er even bij stil te staan als je je zaken graag goed geregeld wilt hebben. Als je het onderdeel Ongevallen in je Tasman pakket hebt, is het verzekerd bedrag bij overlijden max. € 25.000 en bij gehele blijvende invaliditeit max. € 75.000,-. Zeker wanneer je in het buitenland wat risicovollere activiteiten gaat ondernemen, zoals misschien werken met (wilde) dieren of meehelpen bij een bouwproject, dan is het aan te raden om het onderdeel Ongevallen mee te verzekeren (let op: bij ongevallen tijdens werkzaamheden en sporten geldt wel een lagere uitkering).

Aansprakelijkheid

Door aansprakelijkheid mee te verzekeren dek jij jezelf in voor de financiële gevolgen als je zelf per ongeluk schade bij of aan iemand anders veroorzaakt. Met het onderdeel Aansprakelijkheid hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen daarvan. Een goede aansprakelijkheidsverzekering geeft een gerust gevoel en voor de kosten hoef je het niet te laten: voor € 3,00 per maand heb je Aansprakelijkheid meeverzekerd in je Tasman pakket. Deze biedt ook dekking tijdens het verrichten van (onbetaald) vrijwilligerswerk.

Wat je extra kunt meeverzekeren:

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Voor € 2,50 per maand verzeker je Rechtsbijstand mee in je Tasman pakket!

Medische kosten volledig

Als je geen recht meer hebt op je Basisverzekering in Nederland tijdens jouw verblijf in het buitenland, bijv. omdat je een onkostenvergoeding en/ of kost en inwoning ontvangt van meer dan € 130 per maand, verzeker dan de rubriek “Medische Kosten Volledig” mee in jouw Tasman pakket. Deze biedt een primaire dekking waardoor een Nederlandse zorgverzekering niet nodig is. Noodzakelijke ziektekosten zijn dan tot kostprijs verzekerd. Over het al dan niet geldig blijven van jouw Nederlandse zorgverzekering vind je hier meer informatie.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je (bijzondere) sporten beoefenen of (bijzondere) werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde sporten of werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Premieoverzicht 'Vrijwilligerswerk'

Je Tasman Verzekeringspakket dient aangevraagd te worden vóórdat je naar het buitenland vertrekt. De verzekering gaat in op het moment van vertrek en eindigt op het moment van terugkeer in Nederland.

Je kunt je bij Tasman Verzekeringen verzekeren vanaf minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden. Een combinatie van maanden en weken is ook mogelijk (vanaf minimaal 1 maand).

Per Maand (bedragen in euro's) tot 35 jaar vanaf 35 jaar
Europa Wereld Europa Wereld
S.O.S. Hulpverlening 1 t/m 12 maanden €10,80 €19,50 €13,50 €22,50
S.O.S. Hulpverlening 13 t/m 24 maanden €11,70 €21,00 €14,85 €24,75
Bagage €6,00 €7,00 €6,00 €7,00
Medische Kosten Aanvullend €10,31 €13,75 €13,25 €17,50
Medische Kosten Volledig €31,85 €46,13 €36,50* €48,13*
Ongevallen €3,50 €3,50 €3,50 €3,50
Rechtsbijstand €2,50 €2,50 €2,50 €2,50
Aansprakelijkheid €3,00 €3,00 €3,00 €3,00

 

Per Week (bedragen in euro's) tot 35 jaar vanaf 35 jaar
Europa Wereld Europa Wereld
S.O.S. Hulpverlening €3,10 €5,60 €3,85 €6,45
Bagage €1,75 €2,00 €1,75 €2,00
Medische Kosten Aanvullend €2,90 €3,90 €3,75 €5,00
Medische Kosten Volledig €6,80 €10,10 €9,25* €11,10*
Ongevallen €1,00 €1,00 €1,00 €1,00
Rechtsbijstand €0,65 €0,65 €0,65 €0,65
Aansprakelijkheid €1,00 €1,00 €1,00 €1,00

*Let op: deze dekking kan afgesloten worden tot een leeftijd van maximaal 60 jaar.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 5,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van Nederlandse tarieven

Als je tijdens je vrijwilligerswerkzaamheden in het buitenland verzekerd blijft via je Basisverzekering (kijk voor meer informatie over het al dan niet doorlopen van je Basisverzekering onder het tabje Advies bij de rubriek Medische Kosten), dan biedt deze ook dekking in het buitenland maar slechts tot 100% van de Nederlandse tarieven. Dus als een medicijn of behandeling er duurder is dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd en kun je toch nog met hoge kosten te maken krijgen. Bijvoorbeeld als behandeling in een privékliniek beter aansluit bij de kwaliteitseisen die wij hier in Nederland stellen aan medische zorg. Gelukkig is dat bij Tasman Verzekeringen gewoon verzekerd als je het onderdeel Medische Kosten Aanvullend afsluit. Als je geen Basisverzekering meer hebt ten tijde van je verblijf in het buitenland, dan biedt de primaire dekking "Medische Kosten Volledig" uitkomst.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is (op onze rubriek Medische Kosten geldt een eenmalig eigen risico van € 75 per verzekerde periode). Alleen wanneer je ook de rubriek Medische  Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op: Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Auto huren in het buitenland?

Als je een auto (of ander motorvoertuig) gaat huren in het buitenland, dan kun je je aansprakelijkheidsverzekering daarvoor niet regelen vanuit Nederland. Over het algemeen is dit in het huurcontract geregeld. Let daarbij op hoge eigen risico´s in geval van schade aan ofwel anderen ofwel het gehuurde voertuig zelf. Informeer eventueel naar de mogelijkheid om zo´n eigen risico te verlagen of af te kopen.

Voorwaarden doorlezen

Het is misschien niet het leukste gedeelte van de voorbereidingen op je reis, maar toch is het slim om éven de verzekeringsvoorwaarden na te lezen. Je hebt er zelf voordeel van, want als je weet wat voor bewijzen je bijvoorbeeld nodig hebt om later iets te kunnen declareren bij de verzekeraar, dan ben je daarop voorbereid als er iets gebeurt tijdens je reis. En weet je dus dat het bij diefstal bijvoorbeeld altijd van belang is om aangifte te doen bij de politie. Of om aankoopnota's van persoonlijke eigendommen te bewaren, zeker als je die speciaal voor je reis hebt aangeschaft.

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland (TASU19)

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past