Stage lopen verzekering

Zorgeloos stage lopen in het buitenland?

Jouw reisdoel = stage lopen in het buitenland

Leuk, je gaat je stage in het buitenland doen! Dus niet alleen de stageopdracht zelf vervullen, maar echt ervaring opdoen in de ruimste zin van het woord. Nieuwe mensen ontmoeten, veel van je omgeving zien. Het is dan wel prettig om goed verzekerd te zijn. Zodat je ergens op terug kunt vallen als er onverwachts iets gebeurt. Maar dan wel zonder teveel te betalen.

Dat vind je bij Tasman Verzekeringen: de dekking S.O.S. Hulpverlening vormt de grondslag van je verzekeringen en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd. Daarnaast is er een aantal rubrieken waarmee je de S.O.S. Hulpverlening kunt uitbreiden, zoals Bagage of Medische Kosten. Zo stel je je ideale pakket zelf samen!

Jouw Stage lopen verzekering

Ben jij druk met je studie bezig en moet je stage lopen? Waarom niet in het buitenland?! Wanneer je kiest voor een stage in het buitenland, is het verstandig om goed verzekerd te zijn. Tasman helpt!

  • De meeste stagewerkzaamheden zijn standaard meeverzekerd
  • Volledig alternatief wanneer je geen recht meer hebt op je Nederlandse zorgverzekering
  • Uitgebreide dekking voor je persoonlijke eigendommen
  • Stel zelf je pakket samen

Ons advies voor stage lopen:

Wanneer jij kiest voor een stage in het buitenland, adviseren wij jou de S.O.S. Hulpverlening, Bagage, Medische Kosten Aanvullend en Ongevallen mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om Medische Kosten Volledig, Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand mee te verzekeren.

S.O.S. Hulpverlening

Deze dekking vormt de grondslag van je verzekeringen en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd.

Bagage

Schaf je een nieuwe laptop aan voor je stage, waarmee je direct ook makkelijk contact houdt met het thuisfront? Natuurlijk hoop je niet dat er iets mee gebeurd, maar is dat toch het geval dan wil je wel goed verzekerd zijn. Computerapparatuur is bij Tasman Verzekeringen standaard tot € 1.750 verzekerd. Maar denk ook aan je digitale camera of andere persoonlijke eigendommen. Bij Tasman Verzekeringen heb je een uitgebreide dekking, van diefstal tot verlies en beschadiging.

Medische Kosten Aanvullend of Volledig

Als je stage onbetaald is, of er staat slechts een kleine (minder dan € 130 per maand) onkostenvergoeding tegenover staat, ben je over het algemeen verplicht om je Nederlandse zorgverzekering door te laten lopen. Bij een hogere vergoeding of wanneer je bijv. ook nog kost en inwoning krijgt, kan het echter juist zo zijn dat je niet langer verzekerd kunt blijven via je zorgverzekering. Om hierover 100% zekerheid te hebben dien je je situatie voor te leggen aan de Sociale Verzekeringsbank, die dan beoordeelt of je tijdens je stage wel of niet verzekerd blijft in Nederland voor de Volksverzekeringen en daarmee ook je zorgverzekering. Daarover vind je hier meer informatie. Als je zorgverzekering blijft doorlopen, kun je deze aanvullen met de rubriek Medische Kosten Aanvullend zodat je tegen kostprijs verzekerd bent in het buitenland. Een Basisverzekering dekt kosten in het buitenland nl. maar tot 100% van Nederlandse tarieven. Zijn de kosten in het land waar jij medische zorg nodig hebt dus hoger dan in Nederland, dan blijf je nog met behoorlijke kosten zitten. Als je zorgverzekering wordt beëindigd op grond van je stagewerkzaamheden in het buitenland, verzeker dan de rubriek "Medische Kosten Volledig" mee. Met deze primaire dekking zijn je ziektekosten dan evengoed overal ter wereld tot kostprijs verzekerd.

Ongevallen

Je staat er misschien liever niet bij stil, maar toch is het belangrijk er even over na te denken. Als je een ongeval krijgt kan dat grote financiële gevolgen hebben. Als je het onderdeel Ongevallen in je Tasman pakket hebt opgenomen, is het verzekerd bedrag bij overlijden max. € 25.000 en bij gehele blijvende invaliditeit € 75.000. Zeker wanneer je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten die misschien een hoger risico met zich meebrengen, bijvoorbeeld met bepaalde machines, dan is het aan te raden Ongevallen mee te verzekeren. Let op: tijdens werkzaamheden geldt wel een beperkte uitkering. Ook de beoefening van bijzondere sporten brengen extra risico's met zich mee. Mocht je die gaan beoefenen, dan ben je ook gewoon verzekerd bij Tasman Verzekeringen.

Wat je extra kunt meeverzekeren:

Je glas rode wijn die zomaar over de witte bloes van je vriendin valt? Of die antieke vaas die je per ongeluk omver stoot? Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en als jij aansprakelijk bent kunnen de kosten al gauw hoog oplopen. Zeker als er iemand gewond raakt... Een goede aansprakelijkheidsverzekering is dan echt onmisbaar. Voor € 3,00 per maand heb je aansprakelijkheid meeverzekerd in je Tasman pakket.

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Voor € 2,50 per maand verzeker je Rechtsbijstand mee in je Tasman pakket!

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Premieoverzicht 'Stage lopen'

Je Tasman Verzekeringspakket dient aangevraagd te worden vóórdat je naar het buitenland vertrekt. De verzekering gaat in op het moment van vertrek en eindigt op het moment van terugkeer in Nederland.

Je kunt je bij Tasman Verzekeringen verzekeren vanaf minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden. Een combinatie van maanden en weken is ook mogelijk (vanaf minimaal 1 maand).

Per Maand (bedragen in euro's) tot 35 jaar vanaf 35 jaar
Europa Wereld Europa Wereld
S.O.S. Hulpverlening 1 t/m 12 maanden €10,80 €19,50 €13,50 €22,50
S.O.S. Hulpverlening 13 t/m 24 maanden €11,70 €21,00 €14,85 €24,75
Bagage €6,00 €7,00 €6,00 €7,00
Medische Kosten Aanvullend €10,31 €13,75 €13,25 €17,50
Medische Kosten Volledig €31,85 €46,13 €36,50* €48,13*
Ongevallen €3,50 €3,50 €3,50 €3,50
Rechtsbijstand €2,50 €2,50 €2,50 €2,50
Aansprakelijkheid €3,00 €3,00 €3,00 €3,00

 

Per Week (bedragen in euro's) tot 35 jaar vanaf 35 jaar
Europa Wereld Europa Wereld
S.O.S. Hulpverlening €3,10 €5,60 €3,85 €6,45
Bagage €1,75 €2,00 €1,75 €2,00
Medische Kosten Aanvullend €2,90 €3,90 €3,75 €5,00
Medische Kosten Volledig €6,80 €10,10 €9,25* €11,10*
Ongevallen €1,00 €1,00 €1,00 €1,00
Rechtsbijstand €0,65 €0,65 €0,65 €0,65
Aansprakelijkheid €1,00 €1,00 €1,00 €1,00

*Let op: deze dekking kan afgesloten worden tot een leeftijd van maximaal 60 jaar.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 5,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van Nederlandse tarieven

Als je betaald stage gaat lopen in het buitenland en je vergoeding bedraagt meer dan € 130,- per maand en/ of je draagt ook belastingen af, heb je meestal helemaal geen recht meer op je basisverzekering in Nederland. Voor veel mensen is dat een voordeel, je bespaart zo immers behoorlijk op de premie voor je zorgverzekering. Geldt dat voor jou? Neem hierover dan voor je vertrek contact op met de SVB (zie ook ons advies, rubriek Medische Kosten Aanvullend of Volledig) en je zorgverzekeraar en denk er aan om contracten, salarisstroken en andere relevante informatie goed te bewaren. Als je maandelijks medicatie nodig hebt, of een speciale controle, dan kun je ook nadeel ondervinden van het feit dat je geen recht meer hebt op je zorgverzekering. Houdt hier rekening mee bij het maken van je plannen voor het buitenland.

Als je geen stagevergoeding ontvangt of deze is lager dan € 130,- per maand, dan loopt je zorgverzekering in Nederland meestal verplicht door tijdens je stage in het buitenland. Denk er dan wel aan dat je Basisverzekering slechts dekking biedt tot de in Nederland geldende tarieven. Door Medische Kosten Aanvullend op te nemen in je Tasman pakket, weet je zeker dat je overal ter wereld tegen kostprijs verzekerd bent voor je ziektekosten.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je vaak een stuk minder premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan en je bent verplicht om je zorgverzekering door te laten lopen, dan kan dat een manier zijn om je kosten te drukken. Zeker wanneer je de rubriek Medische Kosten Volledig in je Tasman pakket meeverzekerd, want daarvoor geldt slechts een eenmalig eigen risico van € 75,- per verzekerde periode en noodzakelijke ziektekosten zijn dan tot kostprijs gedekt. De kosten van het (verplicht en vrijwillig) eigen risico op je Basisverzekering zijn dan dus grotendeels gedekt via je Tasman pakket. Heb je echter alleen de rubriek Medische Kosten Aanvullend verzekerd, dan is alleen het verschil ten opzichte van het verplichte eigen risico verzekerd (eventueel vrijwillig eigen risico van je zorgverzekering wordt dan dus niet vergoed).  Houdt er echter rekening mee dat je de hoogte van het eigen risico slechts 1 x per jaar kunt wijzigen, steeds op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan zit je nog een behoorlijk aantal maanden vast aan dat hoge eigen risico. Overweeg dus goed of je je eigen risico echt wel wilt verhogen.

Auto -of motorrijden in het buitenland

Als je een auto (of motor) gaat huren of kopen in het buitenland dan kun je de aansprakelijkheidsverzekering daarvoor niet regelen in Nederland. De aansprakelijkheidsverzekering is gebonden aan de wettelijke regels in het land zelf. Wil je een auto huren, lees het contract dan eerst goed na! Aan schade die je met de auto aan een ander veroorzaakt zijn vaak eigen risico’s verbonden. Informeer eventueel naar de mogelijkheid om dat eigen risico te verlagen of helemaal af te kopen. Zeker als je zelfs schade aan de huurauto -of motor veroorzaakt, zijn de eigen risico’s meestal behoorlijk hoog.

Wanneer je een auto of motor in het buitenland koopt, moet je deze zelf in het desbetreffende land te verzekeren. Denk er dus goed aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten als je een auto of motor koopt. Soms dekken deze verzekeringen in het buitenland standaard alleen letselschade. Maar natuurlijk kan ook materiële schade tot hoge kosten leiden. Kijk eventuele voorwaarden hier dus goed op na en regel indien nodig uitbreiding van de dekking. Als de auto of motor die je koopt nog een behoorlijke marktwaarde heeft, kan het zinvol zijn om bij de aansprakelijkheidsverzekering ook een (mini) cascoverzekering af te sluiten. In dat geval is schade aan je eigen voertuig ook verzekerd.

Voorwaarden doorlezen

Het is misschien niet het leukste gedeelte van de voorbereidingen op je reis, maar toch is het slim om éven de verzekeringsvoorwaarden na te lezen. Je hebt er zelf voordeel van, want als je weet wat voor bewijzen je bijvoorbeeld nodig hebt om later iets te kunnen declareren bij de verzekeraar, dan ben je daarop voorbereid als er iets gebeurt tijdens je reis. En weet je dus dat het bij diefstal bijvoorbeeld altijd van belang is om aangifte te doen bij de politie. Of om aankoopnota's van persoonlijke eigendommen te bewaren, zeker als je die speciaal voor je reis hebt aangeschaft.

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland (TASU19)

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past