Studeren buitenland verzekering

Zorgeloos studeren in het buitenland?

Jouw reisdoel = studeren in het buitenland

Je gaat ervoor; studeren in het buitenland! Misschien ga je een jaar naar een High School in Argentinië, een College in Amerika of een taalcursus volgen. Je verblijft in een gastgezin, op een Campus of je hebt zelf woonruimte geregeld. In ieder geval ben je een tijdje echt onderdeel van een heel andere cultuur. Het is dan wel een veilig gevoel om goed verzekerd aan je avontuur te beginnen. Misschien niet alleen voor jou, maar ook voor je ouders.

Bij Tasman Verzekeringen zit je dan helemaal goed. De dekking voor S.O.S. Hulpverlening vormt de grondslag van je verzekering en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets is gebeurd. De medewerkers van de Tasman Alarmcentrale helpen je 7 dagen per week, 24 uur per dag. Daarnaast bevat de basis ook onderdelen als Bagage, Aanpsrakelijkheid, Ongevallen, Rechtsbijstand en Medische Kosten Aanvullend. Zo creëer je je ideale reisverzekering, die precies aansluit op jouw buitenlandavontuur!

Jouw Studeren buitenland verzekering

Jij gaat de uitdaging aan: studeren in het buitenland! Met Tasman Verzekeringen begin je goed verzekerd aan jouw avontuur!

  • Je medische kosten in het buitenland zijn tegen kostprijs verzekerd
  • Jouw persoonlijke eigendommen zijn goed verzekerd
  • Bijzondere (winter)sporten zijn standaard meeverzekerd
  • Stel zelf je pakket samen

Ons advies voor studeren:

Wanneer jij gaat studeren in het buitenland, adviseren wij jou de S.O.S. Hulpverlening, Bagage, Medische Kosten Aanvullend, Aansprakelijkheid, Rechtsbijstand en Ongevallen mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om Medische Kosten Volledig mee te verzekeren.

S.O.S. Hulpverlening

Deze dekking vormt de grondslag van je verzekeringspakket en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets is gebeurd. De medewerkers van de Tasman Alarmcentrale helpen je 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Bagage

Net een nieuwe Iphone aangeschaft of die gave laptop waarmee je contact met het thuisfront hebt als je straks in het buitenland zit? Of komt je grote koffer waar voor wel een jaar lang spullen in zaten niet aan op je reisbestemming? Dat is op zich al vervelend genoeg. Door bagage op te nemen in je Tasman reisverzekeringspakket, staat er in ieder geval een financiële vergoeding tegenover. En kun je toch een nieuwe camera aanschaffen, of een nieuw mobieltje.
We adviseren je over wat je moet doen als er iets is gebeurd en over hoe je een declaratie indient.

Medische Kosten Aanvullend

Jij (of misschien je ouders) betaalt per maand waarschijnlijk een behoorlijk bedrag aan je zorgverzekeraar. Als je alleen voor studiedoeleinden tijdelijk in het buitenland gaat wonen, ben je over het algemeen verplicht om je Nederlandse zorgverzekering door te laten lopen, ook als je verblijf in het buitenland langer is dan 1 jaar (dit geldt zelfs tot een verblijf van 3 jaar in het buitenland). Ook de kosten lopen dus door gedurende je verblijf in het buitenland. Ziektekosten in het buitenland worden vanuit de basisverzekering tot 100% van de Nederlandse tarieven vergoed. Zijn bepaalde medicijnen of behandelingen dus duurder in het buitenland, dan kun je met hoge kosten blijven zitten. Daarom is het een zeker gevoel om te weten dat je met de rubriek Medische Kosten Aanvullend tot kostprijs verzekerd bent in het buitenland. Heb jij geen Basisverzekering meer in Nederland ten tijde van je verblijf in het buitenland? Verzeker dan de rubriek "Medische Kosten Volledig" mee in je Tasman pakket. Deze heeft een primaire dekking waardoor het hebben van een Basisverzekering in Nederland geen vereiste is.

Ongevallen

Je denkt er misschien liever niet over na, maar toch is het slim om er even bij stil te staan. Als je het onderdeel Ongevallen in je Tasman pakket meeverzekerd, wordt er bij overlijden max. € 20.000 uitgekeerd. Bij gehele blijvende invaliditeit is dat € 55.000. Zeker wanneer je in het buitenland bijzondere sporten gaat beoefenen of speciale activiteiten gaat ondernemen, loop je toch wat meer risico dan normaal. Het is dan wel zo'n veilig gevoel om te weten dat het allemaal gewoon meeverzekerd is bij Tasman reisverzekeringen.

Aansprakelijkheid

Door aansprakelijkheid mee te verzekeren dek jij jezelf in voor de financiële gevolgen als je zelf per ongeluk schade bij of aan iemand anders veroorzaakt. Met het onderdeel Aansprakelijkheid hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen daarvan. Een goede aansprakelijkheidsverzekering geeft een gerust gevoel en daarom is het fijn dat dit bij je Tasman verzekeringspakket zit inbegrepen.

Rechtsbijstand

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Rechtsbijstand is standaard opgenomen in je verzekeringspakket, zodat je altijd kunt rekenen op deskundige juridische hulp, van advies tot het voeren van een rechtszaak. Binnen Europa ben je verzekerd tegen de kostprijs en in de rest van de wereld tot €5.000,-.

Wat je extra kunt meeverzekeren:

Medische kosten volledig

Als je alleen voor studie naar het buitenland gaat blijf je over het algemeen verplicht verzekerd via je Basisverzekering in Nederland. Maar als je naast je studie bijv. ook betaald werk gaat verrichten vervalt je Basisverzekering meestal, voor meer informatie hierover klik hier. Als je geen recht meer hebt op je Basisverzekering gedurende jouw verblijf in het buitenland, verzeker dan de rubriek “Medische Kosten Volledig” mee in je Tasman pakket.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde sporten of werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 7,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van Nederlandse tarieven

De Basisverzekering bij je zorgverzekeraar biedt ook dekking in het buitenland, maar slechts tot 100% van de Nederlandse tarieven. Dus als een medicijn of behandeling er duurder is dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd en kun je toch nog met hoge kosten te maken krijgen. Door Medische Kosten Aanvullend mee te verzekeren in je Tasman Pakket ben je overal ter wereld tegen kostprijs verzekerd. Heb je geen Basisverzekering meer in Nederland? Verzeker dan de rubriek "Medische Kosten Volledig" met een primaire dekking mee in je Tasman pakket.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is. Alleen wanneer je de rubriek Medische  Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op: Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Voorwaarden doorlezen

Het is misschien niet het leukste gedeelte van de voorbereidingen op je reis, maar toch is het slim om éven de voorwaarden na te lezen. Je hebt er zelf voordeel van, want als je weet wat voor bewijzen je bijvoorbeeld nodig hebt om later iets te kunnen declareren bij de verzekeraar, dan ben je daarop voorbereid als er iets gebeurt tijdens je reis. En weet je dus dat het bij diefstal bijvoorbeeld altijd van belang is om aangifte te doen bij de politie. Of om aankoopnota's van persoonlijke eigendommen te bewaren, zeker als je die speciaal voor je reis hebt aangeschaft.

Voorwaarden

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland (TASU24)

Over je zorgverzekering

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past