Gastgezin voor een au pair verzekering

Zorgeloos gastgezin zijn voor een au pair?

Au pair in huis, al aan een verzekering gedacht?

Je krijgt een au pair in huis. Iemand die helpt jouw kinderen op te vangen en ook qua lichte huishoudelijke taken bijspringt. Een au pair in huis biedt veel voordelen, maar er gaat wel wat voorbereiding aan vooraf. Vooral als er een verblijfsvergunning aangevraagd moet worden. Eén van de zaken die vóór aankomst van jouw au pair geregeld moeten zijn, is de reisverzekering. Je bent verantwoordelijk voor de kosten die jouw au pair maakt. Wij begrijpen daarom dat je behoefte hebt aan een goede verzekering, die aansluit op de au pair situatie. Een verzekering waar niet alleen jij op kunt terugvallen, maar ook jouw au pair. Bij Tasman Verzekeringen vind je een uitgebreid verzekeringspakket waarbij aan alles is gedacht!

De voordelen van een Tasman Verzekering

  • De Basisverzekering kan pas worden afgesloten na aankomst van de au pair in Nederland. Daarnaast dient de Basisverzekering ook weer te worden beëindigd vanaf de datum van uitschrijving bij de gemeente. Onze dekking gaat echter al direct in vanaf het moment dat je au pair in het land van herkomst aan de reis naar Nederland begint en loopt tot aan het moment dat jouw au pair weer arriveert in het land van herkomst.
  • De Basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van € 385 (2024). Bij onze reisverzekering geldt geen eigen risico voor medische kosten gemaakt buiten het land van herkomst. Zo zitten bijvoorbeeld ook tandartskosten en kosten voor noodzakelijke fysiotherapie standaard in de dekking van het Tasman Verzekeringspakket.
  • Bij ons is jouw au pair ook tot kostprijs verzekerd voor noodzakelijke ziektekosten tijdens uitstapjes of vakantiereizen buiten Nederland (m.u.v. het land van herkomst). Daarnaast geldt ook een dekking voor medische kosten in het land van herkomst, gemaakt tijdens een tussentijds bezoek van max. 31 dagen. De Basisverzekering biedt in het buitenland slechts dekking tot 100% van de in Nederland geldende tarieven.
  • Normaal gesproken zijn schades die veroorzaakt worden niet verzekerd als het een persoon betreft waarmee je in gezinsverband samenwoont. Dus als jouw au pair bijv. materiële schade in huis veroorzaakt, is dat voor jouw eigen rekening. Bij Tasman Verzekeringen is er wel dekking voor jouw persoonlijke eigendommen, maar alleen als de schade door je au pair veroorzaakt wordt tijdens het verrichten van de au pair werkzaamheden. In dat geval is materiële schade verzekerd tot maximaal € 1000.

Jouw Gastgezin voor een au pair verzekering

Iemand die je helpt bij de zorg van je kinderen, een fijn gevoel. Er gaat een hoop voorbereiding zitten in het in huis nemen van een au pair, dan is het wel zo fijn om goed verzekerd te zijn.

  • Voordelig totaalpakket
  • Uitgebreide dekking voor medisch noodzakelijk kosten zonder eigen risico
  • Dekking wanneer de au pair tijdens werkzaamheden schade bij jou thuis veroorzaakt
  • Medische kosten bij tussentijds bezoek aan huis verzekerd gedurende max. 21 dagen

Ons advies voor au pair gastgezinnen:

Wanneer je gastgezin wordt voor een au pair, adviseren wij om een Tasman Verzekeringspakket af te sluiten. Hierin zijn standaard de volgende rubrieken meeverzekerd: Buitengewone Kosten, Bagage, Medische Kosten All-In, Ongevallen en Aansprakelijkheid.

Buitengewone Kosten

Deze dekking biedt uitkomst in tal van noodsituaties, zoals repatriëring en overige extra kosten als gevolg van ziekte of een ongeval. Ook wanneer jouw au pair onverhoopt tussendoor naar huis moet vanwege ernstige ziekte of overlijden van een familielid (1e of 2e graad), dan zijn de reiskosten daarvoor verzekerd. De Tasman alarmcentrale staat jou en jouw au pair 24 uur per dag bij met hulp en advies.

Bagage

De bagage van je au pair is verzekerd tot € 2.500. Niet alleen diefstal is verzekerd, maar ook verlies en beschadiging. Komt de bagage van je au pair op de heenreis naar Nederland niet aan? Vervangende toiletartikelen en kleding worden dan tot € 125 vergoed. Ook digitale/ elektrische apparatuur is verzekerd tot max. € 1.250 (met een maximale vergoeding voor mobiele apparatuur van € 200). Kortom, de persoonlijke eigendommen van je au pair zijn goed verzekerd. Niet alleen tijdens de heen -of terugreis, maar gedurende het hele verblijf. Ga je met jouw au pair op vakantie? Ook dan is de bagage van jouw au pair gewoon verzekerd tot een maximum van 31 dagen.

Geneeskundige Kosten

Als gastgezin van een au pair wordt je verantwoordelijk gehouden voor het afsluiten van een goede dekking voor medische kosten. Tasman Verzekeringen biedt daarom een uitgebreide dekking: een bezoek aan een huisarts of specialist, benodigde onderzoeken, voorgeschreven medicijnen, dit valt standaard onder de dekking. Ook noodzakelijke tandheelkundige kosten zijn meeverzekerd tot maximaal € 350. Medische kosten zijn tot de kostprijs verzekerd en er geldt géén eigen risico.

N.B. Door de Sociale Verzekeringsbank worden buitenlandse au pairs in Nederland beschouwd als werknemers, waardoor zij volgens de SVB ook Wlz verzekerd zijn en daarmee ook verzekeringsplichtig voor de Basisverzekering. Lees hier meer over dit onderwerp. Ook als er geen Basisverzekering is afgesloten voor jouw au pair, is de dekking voor Medische Kosten binnen het Tasman pakket van kracht.

Ongevallen

Een ongeval dat leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit, brengt meestal veel (emotionele) verwikkelingen met zich mee. Daar kan men zich helaas niet voor verzekeren. Maar een ongevallen uitkering biedt dan wel een stukje financiële tegemoetkoming. Bij overlijden wordt max. € 6000 uitgekeerd en bij gehele blijvende invaliditeit max. € 30.000.

Particuliere Aansprakelijkheid

Wanneer jouw Au Pair (letsel)schade veroorzaakt aan derden (personen buiten jezelf als gastgezin), dan wil je natuurlijk dat dit goed verzekerd is. Met deze aansprakelijkheidsdekking hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van dergelijke schade: Jouw au pair is tot €150.000 per schade verzekerd. Voor schade die jouw au pair bij je in huis veroorzaakt is alleen dekking als de schade door de au pair veroorzaakt wordt tijdens de au pair werkzaamheden; in dat geval is maximaal €1000 per schade verzekerd.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De premie van je verzekeringspakket hangt af van het land van herkomst van de au pair.

Au pair uit Europa

Komt de au pair uit Europa, dan bedraagt de premie € 34 per maand exclusief  assurantiebelasting.

Au pair buiten Europa

Is de Au Pair afkomstig uit een land buiten Europa, den sluit je Werelddekking af en bedraagt de premie € 45 per maand exclusief  assurantiebelasting.

Korting bij afsluiten Basiszorgverzekering

Sluit je na aankomst een Basiszorgverzekering voor jouw au pair af, dan kom je in aanmerking voor een korting van 15% op de premie van de Tasman Verzekering. Let wel: de Tasman Verzekering is een reisverzekering en moet al vóór aankomst van jouw au pair zijn afgesloten. Daarom betaal je in eerste instantie ook de volledige premie. Zodra je ons per email voorziet van de polis van de zorgverzekeraar, berekenen wij de korting alsnog over de resterende, hele maanden van jouw Tasman polis en vervolgens wordt dat bedrag naar je teruggestort.

Houdt er wel rekening mee dat als je van bovenstaande korting gebruik maakt en je au pair moet medische kosten maken, je deze eerst bij de zorgverzekeraar dient te declareren. Als deze niet alle kosten vergoed, declareer je het deel dat niet wordt vergoed op de Tasman Verzekering. Het verplichte eigen risico is meeverzekerd op de Tasman Verzekering, maar dat geldt niet voor een eventueel extra vrijwillig eigen risico. Heb je dus voor een extra vrijwillig eigen risico gekozen, dan loont het in de meeste gevallen niet om van de bovengenoemde kortingsregeling gebruik te maken.

Bereken jouw premie

Vul hiernaast de datum in waarop jouw au pair uit het land van herkomst vertrekt en wanneer je verwacht dat zij of hij de definitieve terugreis naar huis maakt. Eerst bereken je de premie en daarna kun je de au pair verzekering direct afsluiten. Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging. Wij sturen de polis en de algemene voorwaarden binnen enkele werkdagen per e-mail toe.

Tips

De au pair in jouw auto laten rijden

Misschien is het handig als jouw au pair regelmatig gebruik maakt van jouw auto. Bedenk dan wel dat jij verantwoordelijk bent voor schades die de Au Pair aan of met de auto veroorzaakt. Vraag eventueel voor de zekerheid bij jouw auto-aansprakelijkheidsverzekering na of het van belang is dat jouw au pair als regelmatig bestuurder genoteerd wordt.
Als jouw au pair schade veroorzaakt tijdens het rijden in jouw auto en jouw aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade, is de kans groot dat je no-claim korting omlaag gaat en je dus meer premie moet gaan betalen. Houdt hier dus rekening mee als je jouw au pair gebruik wilt laten maken van jouw auto.

Voorwaarden

Wil je een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je de voorwaarden in het Nederlands en in het Engels:

Voorwaarden Tasman Student en Au Pair Verzekering voor reizen naar Nederland.

 

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past