Werken buitenland verzekering

Zorgeloos werken in het buitenland?

Jouw reisdoel = werken in het buitenland

Je gaat naar het buitenland om te werken. De redenen om te gaan werken kunnen uiteenlopen maar in iedere situatie wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Bij Tasman Verzekeringen ben je aan het juiste adres. De al heel uitgebreide dekking voor Buitengewone Kosten, Bagage, Geneeskundige Kosten All-In, Ongevallen, Particuliere Aansprakelijkheid en Particuliere Rechtsbijstand vormt de grondslag van jouw verzekering. Daarnaast is het mogelijk om de Geneeskundige Kosten Extra te verzekeren, zodat het pakket afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.

Jouw Werken buitenland verzekering

Wil jij een mooie en waardevolle werkervaring opdoen in het buitenland? Aan je CV werken en het land ontdekken? Met Tasman Verzekeringen ben je ook tijdens je werkzaamheden goed verzekerd!

  • (Bijzondere) werkzaamheden gratis meeverzekerd
  • Medische Kosten Volledig: Goed en voordelig alternatief voor je Nederlandse zorgverzekering
  • Ook dekking tijdens (bijzondere) sporten
  • Stel zelf jouw ideale pakket samen

Ons advies voor werken:

Wanneer jij gaat werken in het buitenland, adviseren wij jou om naast de rubriek Buitengewone Kosten in ieder geval ook Bagage, Geneeskundige Kosten All-In, Particuliere Aansprakelijkheid,  Particuliere Rechtsbijstand en Ongevallen mee te verzekeren.

Buitengewone Kosten

Deze dekking vormt de grondslag van je verzekeringen en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd.

Bagage

Misschien sta je er niet direct bij stil, maar vaak neem je meer waardevolle spullen mee dan je denkt. Een fototoestel of smartphone ontbreekt zelden in ieders handbagage en dat geldt zeker voor reisdocumenten. Als er onverwachts iets gebeurd met je persoonlijke eigendommen, is het prettig om terug te kunnen vallen op deze dekking. De maximale vergoeding voor Bagage is € 2.500 met een eigen risico van €50,- per persoon per gebeurtenis.

Geneeskundige Kosten All-In

Je betaalt per maand een aanzienlijk bedrag aan je zorgverzekeraar. Als je niet langer dan een jaar naar het buitenland wilt gaan, ben je normaal gesproken verplicht om je Nederlandse zorgverzekering door te laten lopen. Maar als je gaat werken kun je over het algemeen juist niet verzekerd blijven in Nederland en dien je je zorgverzekering te beëindigen. Daarover vind je hier meer informatie. Bij Tasman Verzekeringen ben je uitgebreid verzekerd voor noodzakelijke ziektekosten en het is dan (in tegenstelling tot bij reguliere, bijv. doorlopende reisverzekeringen) geen vereiste dat je tegelijkertijd nog een zorgverzekering in Nederland hebt. Hiervoor sluit je de rubriek "Medische Kosten Volledig" af. Bij Tasman Verzekeringen zijn jouw ziektekosten dan tot kostprijs verzekerd!

Ongevallen

Je wilt er eigenlijk liever niet aan denken; een ongeval. Maar toch is het verstandig om er even bij stil te staan als jij zaken graag goed geregeld wilt hebben. Als je het onderdeel “Ongevallen” in je Tasman pakket hebt, is het verzekerd bedrag bij overlijden maximaal € 20.000 en bij gehele blijvende invaliditeit maximaal € 55.000. Zeker wanneer je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten die misschien een hoger risico met zich meebrengen, zoals werken op een boerderij met machines of werken met wilde dieren, is het fijn dat deze rubriek standaard bijverzekerd is in jouw Tasman verzekeringspakket. Let op, de uitkering is dan wel beperkt. En ga je in je vrije tijd toch die parachutesprong maken of een berg beklimmen? Ook dat is meeverzekerd bij ons zonder extra premie.

Particuliere Aansprakelijkheid

Door aansprakelijkheid mee te verzekeren dek jij jezelf in voor de financiële gevolgen als je zelf per ongeluk schade bij of aan iemand anders veroorzaakt. Met het onderdeel Particuliere Aansprakelijkheid hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen daarvan. Een goede aansprakelijkheidsverzekering geeft een gerust gevoel en daarom is het fijn dat dit bij je Tasman verzekeringspakket zit inbegrepen.

Particuliere Rechtsbijstand

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Particuliere Rechtsbijstand is standaard opgenomen in je verzekeringspakket, zodat je altijd kunt rekenen op deskundige juridische hulp, van advies tot het voeren van een rechtszaak. Binnen Europa ben je verzekerd tegen de kostprijs en in de rest van de wereld tot €5.000,-.

Wat je extra kunt meeverzekeren:

Medische Kosten Aanvullend

Meestal heb je geen recht meer op jouw Nederlandse zorgverzekering als je in het buitenland gaat werken. Maar er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als je tijdens jouw werk in het buitenland ook nog inkomsten vanuit Nederland hebt. Of als je in een bepaald land niet langer dan 3 maanden gaat werken. Meer informatie hierover vind je hier. Als jouw zorgverzekering in Nederland wel van kracht blijft als je in het buitenland gaat werken, houd er dan rekening mee dat de dekking in het buitenland meestal evengoed te beperkt is. Door de rubriek Medische Kosten Aanvullend mee te verzekeren in jouw Tasman pakket, ben je tot kostprijs verzekerd voor noodzakelijke ziektekosten in het buitenland.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij €7,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Het recht op je basisverzekering vervalt meestal als je gaat werken in het buitenland.

Als je gaat werken in het buitenland en je draagt er ook belastingen af, heb je meestal geen recht meer op je basisverzekering in Nederland. Dat geldt ook wanneer je een (belastingvrije) 'beloning' krijgt (bijv. zakgeld, kost en inwoning of onkostenvergoeding) van meer dan € 130 per maand voor je werkzaamheden. Voor veel mensen is dat een voordeel, je bespaart zo immers behoorlijk op de premie voor je zorgverzekering. Geldt dat voor jou? Denk er dan aan om hierover vóór je vertrek contact op te nemen met je zorgverzekeraar en dat het verstandig is om contracten, salarisstroken en andere relevante informatie goed te bewaren. Om duidelijkheid te krijgen over jouw zorgverzekering als je gaat werken in het buitenland, vraag dan bij de Sociale Verzekeringsbank een onderzoek aan naar jouw Wlz-status. Kijk voor meer informatie hierover bij ons advies over medische Kosten. Als je maandelijks medicatie nodig hebt, of een speciale controle, dan kun je er overigens ook nadeel van ondervinden dat je geen recht meer hebt op je zorgverzekering, want deze kosten zijn uitgesloten op de Tasman Verzekering. Houdt hier rekening mee bij het maken van je plannen voor het buitenland.

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van de Nederlandse tarieven.

In de periode(s) dat je niet werkt in het buitenland, ben je verplicht om een Basisverzekering te hebben in Nederland (als jouw verblijf in het buitenland niet langer dan 1 jaar is). Deze biedt wereldwijd dekking, maar wel maar tot maximaal de Nederlandse tarieven. Wanneer de ziektekosten in het land waar jij verblijft dus duurder zijn dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd. Door Medische Kosten Volledig op te nemen in je Tasman pakket, weet je zeker dat je ten allen tijde tegen kostprijs verzekerd bent, of je nu wel of niet aan het werk bent en op dat moment dus wel of geen recht hebt op je Nederlandse zorgverzekering.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is. Alleen wanneer je de rubriek Medische Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op:  Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Auto -of motorrijden in het buitenland

Als je een auto (of motor) gaat huren of kopen in het buitenland dan kun de aansprakelijkheidsverzekering daarvoor niet regelen in Nederland. De aansprakelijkheidsverzekering is gebonden aan de wettelijke regels in het land zelf. Wil je een auto huren, lees het contract dan eerst goed na! Aan schade die je met de auto aan een ander veroorzaakt zijn vaak eigen risico’s verbonden. Informeer eventueel naar de mogelijkheid om dat eigen risico te verlagen of helemaal af te kopen. Zeker als je zelfs schade aan de huurauto -of motor veroorzaakt, zijn de eigen risico’s meestal behoorlijk hoog.

Wanneer je een auto of motor in het buitenland koopt, moet je deze zelf in het desbetreffende land te verzekeren. Denk er dus goed aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten als je een auto of motor koopt. Soms dekken deze verzekeringen in het buitenland standaard alleen letselschade. Maar natuurlijk kan ook materiële schade tot hoge kosten leiden. Kijk eventuele voorwaarden hier dus goed op na en regel indien nodig uitbreiding van de dekking. Als de auto of motor die je koopt nog een behoorlijke marktwaarde heeft, kan het zinvol zijn om bij de aansprakelijkheidsverzekering ook een (mini) cascoverzekering af te sluiten. In dat geval is schade aan je eigen voertuig ook verzekerd.

Voorwaarden doorlezen

Het is misschien niet het leukste gedeelte van de voorbereidingen op je reis, maar toch is het slim om éven je verzekeringsvoorwaarden na te lezen. Je hebt er zelf voordeel van, want als je weet wat voor bewijzen je bijvoorbeeld nodig hebt om later iets te kunnen declareren bij de verzekeraar, dan ben je daarop voorbereid als er iets gebeurt tijdens je reis. En weet je dus dat het bij diefstal bijvoorbeeld altijd van belang is om aangifte te doen bij de politie. Of om aankoopnota's van persoonlijke eigendommen te bewaren, zeker als je die speciaal voor je reis hebt aangeschaft.

Voorwaarden

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland.

Over je zorgverzekering

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past