Tasman verzekering zelf samenstellen

Jouw reisdoel = zelf jouw Tasman Verzekering samenstellen

Ga je iets doen dat niet terug te vinden is onder een van de andere reisdoelen op onze homepage? Of ga je wellicht een combinatie van verschillende dingen doen in het buitenland? Dan kun je op deze pagina meer informatie vinden over de Tasman Verzekering. Lees voor de zekerheid eventueel wel ons advies door bij de reisdoelen die qua activiteiten op jouw keuze aansluiten.

Bij Tasman Verzekeringen zit je goed als je een uitgebreide en voordelige reisverzekering zoekt voor langer verblijf in het buitenland.

Jouw Tasman verzekering zelf samenstellen

Bestaat jouw reis in het buitenland uit meerdere aspecten of bepaal je het liefst zelf wat je verzekert? Hier stel jij jouw eigen Tasman Verzekeringen op maat samen.

  • Stel zelf je pakket samen op jouw persoonlijke voorkeur
  • Dekking tijdens (bijzondere) sporten en werkzaamheden
  • Af te sluiten vanaf 1 maand tot 2 jaar

Ons advies voor zelf je Tasman Verzekering samenstellen:

Wanneer je een Tasman Verzekering afsluit, zijn de rubrieken Buitengewone Kosten, Bagage, Geneeskundige Kosten Extra, Ongevallen, Particuliere Aansprakelijkheid en Particuliere Rechtsbijstand standaard meeverzekerd. Ook is het mogelijk om Geneeskundige Kosten All-In toe te voegen aan je verzekering.

Buitengewone Kosten

Deze rubriek biedt dekking voor allerlei kosten als gevolg van noodsituaties, zoals overkomst van familieleden, of wanneer je zelf terug naar huis moet omdat iemand ernstig ziek is geworden of vanwege een sterfgeval. Je kunt 24 uur per dag contact opnemen met de Tasman Alarmcentrale voor hulp en advies, waar je je ook bevindt.

Bagage

Jouw persoonlijke eigendommen verzekerd tot € 2.500 bij diefstal, verlies, vermissing en beschadiging!

Geneeskundige Kosten Extra

Met de rubriek Geneeskundige Kosten Extra zijn jouw noodzakelijke ziektekosten, als aanvulling op jouw Nederlandse zorgverzekering, tot kostprijs verzekerd (de Nederlandse Basisverzekering is in het buitenland beperkt tot 100% van Nederlands tarief).

Ongevallen

Dekt je in tegen de financiële gevolgen van overlijden of blijvende invaliditeit, ook wanneer dit ontstaat tijdens werkzaamheden of (bijzondere) sporten.

Particuliere Aansprakelijkheid

Verzeker jezelf tegen de financiële gevolgen van schade die je per ongeluk aan anderen veroorzaakt; tot € 1.000.000 per gebeurtenis.

Particuliere Rechtsbijstand

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan, die gelukkig meestal in goed overleg kunnen worden opgelost. Maar soms lukt dat niet en blijf je door toedoen van een ander met (hoge) kosten zitten. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp; van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtzaak.

Wat je extra kunt meeverzekeren:

Geneeskundige Kosten All-In

Heb je geen (recht meer op een) Basisverzekering in Nederland ten tijde van je verblijf in het buitenland, verzeker dan de rubriek "Geneeskundige Kosten All-In" mee.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 7,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken wordt 21% assurantiebelasting  geheven.

Tips

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van Nederlandse tarieven

De Basisverzekering bij je zorgverzekeraar biedt ook dekking in het buitenland, maar slechts tot 100% van de Nederlandse tarieven. Dus als de ziektekosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd en kun je toch nog met hoge kosten te maken krijgen. Door Medische Kosten Aanvullend mee te verzekeren in je Tasman Pakket ben je tegen kostprijs verzekerd. Loopt er geen Basisverzekering meer ten tijde van het verblijf in het buitenland of heb je daar niet langer recht op, verzeker dan de primaire dekking "Medische Kosten Volledig" mee in je Tasman pakket.

Besparen door hoog eigen risico zorgverzekering?

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is. Alleen wanneer je de rubriek Medische Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op:  Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Auto huren in het buitenland

Als je een auto huurt is dat natuurlijk vooral erg gemakkelijk; lekker gaan en staan waar en wanneer je wilt. Maar als er iets misgaat en er ontstaat schade, dan kan dat een behoorlijke domper op je vakantie zijn. Bij schade aan de huurauto (-of ander motorvoertuig) zelf, worden vaak hoge eigen risico's berekend. Dat kan ook het geval zijn als het gaat om schades die je met de huurauto/-motor aan een ander veroorzaakt. Lees het huurcontract daarom even goed door en informeer naar de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen of helemaal af te kopen.

Voorwaarden

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland.

Over je zorgverzekering

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past