Backpack verzekering

Zorgeloos backpacken in het buitenland?

Jouw reisdoel = backpacken

Je gaat backpacken en je hebt daarom behoefte aan een goede en uitgebreide maar toch voordelige reisverzekering. Dan biedt Tasman Verzekeringen jou de perfecte uitkomst. De uitgebreide dekking voor S.O.S. Hulpverlening verzekert je bijvoorbeeld van een kosteloos retour naar Nederland en terug naar je reisbestemming als een familielid levensgevaarlijk ziek wordt of overlijdt. Maar ook repatriëring, overkomst van familieleden naar het buitenland en vergoeding van noodzakelijke telecommunicatiekosten zijn verzekerd. Wel zo prettig als je lang van huis bent!

Ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten tijdens jouw backpack avontuur? Hiervoor ben je gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht.

Speciaal voor backpackers hebben wij dus een ideaal reisverzekeringspakket samengesteld, waarin naast de al heel uitgebreide dekking voor S.O.S. Hulpverlening ook bagage, ongevallen, ziektekosten (primair of secundair), aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand meeverzekerd zijn.

Jouw Backpack verzekering

Wil jij het buitenland gaan ontdekken door voor langere tijd te gaan backpacken en misschien ook werken? Kom niet voor vervelende verrassingen te staan en sluit een Tasman Verzekering af.

  • (Bijzondere) (winter) sporten en avontuurlijke activiteiten gratis meeverzekerd
  • (Bijzondere) werkzaamheden gratis meeverzekerd
  • Voordelige primaire dekking voor medische kosten
  • Stel zelf je pakket samen

Ons advies voor backpacken:

Wanneer jij gaat backpacken in het buitenland adviseren wij jou om S.O.S. Hulpverlening, Bagage, Medische Kosten Volledig, Aansprakelijkheid, Rechtsbijstand en Ongevallen mee te verzekeren.

S.O.S. Hulpverlening

De uitgebreide S.O.S. dekking verzekerd je bijvoorbeeld van een kosteloos retour naar Nederland en terug naar je reisbestemming als familie levensgevaarlijk ziek wordt of overlijdt. Maar ook repatriëring, overkomst van familieleden naar het buitenland en vergoeding van noodzakelijke telecommunicatiekosten zijn verzekerd.

Bagage

Als backpacker draag je letterlijk en figuurlijk je hele hebben en houden met je mee. Daarom is het echt aan te raden om je persoonlijke eigendommen goed te verzekeren. Niet alleen diefstal, maar ook verlies en beschadiging is verzekerd tot maar liefst € 2.500,-. En kom jij zelf wel goed op je reisbestemming aan, maar je bagage helemaal niet? Dan mag je voor een bedrag van maximaal € 125,- toiletartikelen en kleding aanschaffen. Veel reizigers schaffen bepaalde spullen speciaal voor de reis aan, zoals een backpack, stevige wandelschoenen of een digitale camera. Dan is het wel zo prettig om te weten dat bagage niet ouder dan 1 jaar tegen nieuwprijs wordt vergoed!

Medische Kosten Aanvullend of Volledig

Wat nu te doen met die dure zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt? Volgens de wet ben je verplicht om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen, zolang je verblijf in het buitenland maximaal 1 jaar is. Het maakt daarbij niet uit of je je nu wel of niet uitschrijft bij de gemeente. Neem dit dus mee in de calculatie van je kosten tijdens je reis. Maar als je in het buitenland gaat werken, betekent dat meestal wel dat je in Nederland niet langer verzekerd bent voor de Volksverzekeringen en daarmee ook geen recht meer hebt op je zorgverzekering. Hier vind je daarover meer informatie. Als je dus ook gaat werken tijdens jouw verblijf in het buitenland of als je van plan bent om langer dan 1 jaar weg te blijven, is het zeer aan te raden om de rubriek Medische Kosten Volledig mee te verzekeren in je Tasman pakket. Deze rubriek biedt een primaire dekking, die dus ook van kracht is als je (gedurende bepaalde periodes of tijdens je gehele reis) geen recht meer hebt op je Nederlandse zorgverzekering. Blijft jouw zorgverzekering in Nederland wel geldig tijdens jouw gehele verblijf in het buitenland, dan nog biedt deze meestal slechts een beperkte dekking. Kies dan voor de rubriek Medische Kosten Aanvullend, zodat je tot kostprijs verzekerd bent voor noodzakelijke medische kosten.

Ongevallen

Misschien ga je in het buitenland wel avontuurlijke dingen doen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen of durven. Bungeejumpen, parachutespringen of skydiven, het kan allemaal! Of misschien wil je wel gaan werken in de bouw, of als elektriciën. Dan is het wel belangrijk om er even bij stil te staan dat je met dit soort activiteiten een groter risico loopt dan normaal. De rubriek Ongevallen is standaard meeverzekerd in jouw Tasman verzekeringspakket. Twijfel je welke sporten onder de dekking vallen? Bekijk dan onze voorwaarden.

Aansprakelijkheid

Je glas rode wijn die zomaar over de witte bloes van je vriendin valt? Of die antieke vaas die je per ongeluk omver stoot? Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en als jij aansprakelijk bent kunnen de kosten al gauw hoog oplopen. Zeker als er iemand gewond raakt... Een goede aansprakelijkheidsverzekering is dan echt onmisbaar. De rubriek Aansprakelijkheid is daarom ook standaard bijverzekerd in jouw Tasman verzekeringspakket.

Rechtsbijstand

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft bijvoorbeeld door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp, van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. De rubriek Rechtsbijstand is standaard bijverzekerd in jouw Tasman verzekeringspakket.

Wat je nog meer wilt weten

Kosten

De totale premie van je Tasman verzekeringspakket hangt af van de onderdelen die je meeverzekerd. Zo creëer je een pakket wat precies afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en situatie, zonder te veel te betalen! En ga je bijzondere sporten beoefenen of bijzondere werkzaamheden verrichten? Hiervoor ben je meestal gewoon verzekerd bij Tasman, zonder dat er extra premie in rekening wordt gebracht. Twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder de dekking vallen, neem dan even contact met ons op.

Je premie berekenen

Vul hiernaast de datum in waarop je vertrekt en (waarschijnlijk) weer in Nederland aankomt en bereken zo de totale premie (voor de gehele periode) van jouw persoonlijke Tasman pakket. Daarna kun je het pakket direct online afsluiten.

Als je alle stappen van aanmelding hebt doorlopen ontvang je een bevestiging van je aanvraag per email. Daarna ontvang je, onder voorbehoud van acceptatie, binnen enkele werkdagen per email de polis en de algemene voorwaarden.

Overige kosten reisverzekering

Naast de premie van de reisverzekering berekenen wij € 7,50 poliskosten. Over de premie van de Rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheid wordt 21% assurantiebelasting geheven.

Tips

Basisverzekering biedt werelddekking maar slechts tot 100% van Nederlandse tarieven

Houd er rekening mee dat met een Nederlandse Basisverzekering ziektekosten in het buitenland tegen Nederlandse tarieven verzekerd zijn. Dus als een behandeling of een bepaald medicijn in het buitenland duurder is dan in Nederland, dan kun je toch nog met hoge kosten te maken krijgen. Het is daarom slim om de rubriek Medische Kosten Aanvullend mee te verzekeren, dan ben je alsnog tegen kostprijs verzekerd in het buitenland.

Als je gaat werken in het buitenland en je draagt er ook belastingen af of je krijgt een 'beloning' van meer dan € 130 per maand, dan heb je meestal helemaal geen recht meer op je Basisverzekering in Nederland. Voor veel mensen is dat een voordeel, je bespaart zo immers op de premie voor je zorgverzekering. Als alternatief kun je de rubriek Medische Kosten Volledig in je Tasman pakket meeverzekeren. Kosten die je van te voren al verwacht zijn echter uitgesloten, dus als je bijv. maandelijks medicatie nodig hebt, of een speciale controle, houd daar dan  rekening mee wat betreft jouw plannen voor het buitenland.

Aanpassen van het eigen risico op je zorgverzekering

Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico op je basisverzekering, betaal je een lager bedrag aan premie. Als je van plan bent om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan, kan dit een manier zijn om je kosten te drukken. Houdt er echter rekening mee dat met de rubriek Medische Kosten Aanvullend alleen het verplichte eigen risico meeverzekerd is. Alleen wanneer je ook de rubriek Medische Kosten Volledig meeverzekerd hebt in je Tasman pakket, heb je een volledige, primaire dekking waardoor een Nederlandse Basisverzekering geen vereiste is voor vergoeding. In dat geval hoef je dus ook niet eerst je kosten bij je zorgverzekeraar in te dienen en heb je ook niet te maken met het daar geldende eigen risico. Let op: Bij je zorgverzekeraar kun je het eigen risico slechts 1 x per jaar wijzigen, op 1 januari. Kom je dus halverwege het kalenderjaar weer terug in Nederland, dan heb je ook in Nederland nog te maken met dat hoge eigen risico.

Auto -of motorrijden in het buitenland

Veel backpackers huren of kopen in het buitenland een auto. Lekker voordelig gaan en staan waar en wanneer jij dat wilt. Maar als je in het buitenland een auto of motor gaat huren of kopen, dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Aan schade die je zelf aan een huurauto -of motor veroorzaakt, zijn meestal hoge eigen risico’s verbonden. Lees het huurcontract erop na en informeer naar de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen of helemaal af te kopen. Dit geldt ook als het gaat om schades die je met de huurauto/-motor aan een ander veroorzaakt.

Wanneer je een auto of motor in het buitenland koopt, dien je deze zelf in het desbetreffende land te verzekeren. Dat kan niet via Nederland(se verzekeringen) aangezien dergelijke zaken gebonden zijn aan de wettelijke regels in het land zelf. Denk er dus goed aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten als je een auto of motor koopt. Soms dekken deze verzekeringen in het buitenland standaard alleen letselschade. Maar ook materiële schade kan tot hoge kosten leiden. Kijk eventuele voorwaarden hier dus goed op na en regel indien nodig uitbreiding van de dekking. Als de auto of motor die je koopt nog een behoorlijke marktwaarde heeft, kan het zinvol zijn om bij de aansprakelijkheidsverzekering ook een cascoverzekering af te sluiten. In dat geval is schade aan je eigen voertuig ook verzekerd.

Voorwaarden doorlezen

Het is misschien niet het leukste gedeelte van de voorbereidingen op je reis, maar toch is het slim om even de voorwaarden na te lezen. Je hebt er zelf voordeel van, want als je weet wat voor bewijzen je bijvoorbeeld nodig hebt om later iets te kunnen declareren bij de verzekeraar, dan ben je daarop voorbereid als er iets gebeurt tijdens je reis. En weet je dus dat het bij diefstal bijvoorbeeld altijd van belang is om aangifte te doen bij de politie. Of om aankoopnota's van persoonlijke eigendommen te bewaren, zeker als je die speciaal voor je reis hebt aangeschaft.

Voorwaarden

Wil jij een compleet overzicht bekijken van de algemene voorwaarden? Hieronder vind je een link naar de voorwaarden in PDF:

Voorwaarden Tasman Verzekeringspakket voor reizen naar het buitenland (TASU24)

Over je zorgverzekering

Om je meer duidelijkheid te geven over de geldigheid van de Nederlandse zorgverzekering, hebben wij alles voor je op en rij gezet. Op de pagina over je zorgverzekering vind je uitgebreide informatie over jouw zorgverzekering in verschillende buitenlandsituaties.

Zo sluit jij jouw verzekering af

 
1

Selecteer jouw reisdoel

2

Bereken jouw premie

3

Sluit direct online af

Voel je zélfverzekerd

Voel je zélfverzekerd

Bij uitstek geschikt voor werk, studie, een wereldreis of stage in het buitenland

Stel zelf je pakket samen

Verzeker dat wat je zelf nodig hebt met onze 6 dekkingen

Persoonlijk advies

Na jarenlange expertise adviseren we wat het beste bij jouw reisdoel past